Şantiye Çadırı Kurulumu
İnşaat sahalarında personellerin barınma ve dinlenme amacıyla kullandığı Şantiye Çadırları, hafif ve kolay kurulumlarının yanı sıra yağmur, kar ve güneş ışınlarına karşı gösterdiği direnç itibariyle de tercihler arasında yer almaktadır.
Demonte edilebilen ve tekrar tekrar kullanılabilen fonksiyonel yapıları ile ekonomik olan bu çözümler, ayrıca betonarme yada prefabrik yapılara kıyasla da oldukça düşük maliyetlidir.
Ferah ve geniş İç hacmi, kolon ve kirişten muaf olarak tasarlanırken bölmesiz alanı da barınma, dinlenme ve beslenme ihtiyaçlarının rahatlıkla karşılanması için uygun ortam sağlarken, izolasyonlu yapısı da sıcak ve soğuğa karşı direnç gösterebilmektedir.
Aydınlatma, ısıtma ve havalandırma sistemlerinin rahatlıkla kullanılabildiği şantiye çadırları, alev yürümez özellikleri dolayısı ile de güvenilirdir.
Şantiye Çadır Kurulumu Nasıl Yapılır?
Dilenen uzunlukta ve büyüklükte tasarlanabilen İnşaat Çadırları, oval çatı tipleri ile iç bölmedeki hava sirkülasyonunun eşit dağılmasına imkan tanırken, dış yüzeyde de yağmur ve kar sularının birikimini engellemektedir.
Bu özelliğine uygun olarak, standart yada özel ölçülere uygun tasarlanan demir iskelet sisteminde yer alan pimli ana bağlantı elemanlarına geçirilen galvanizli profil borularının oluşturduğu iskelet sisteminin üzerine, tüm mevsimsel şartlara direnç gösterecek önce astar kumaşı, sonra ısı yalıtım yorganı ve keçe ile son olarak branda kumaşının uygulanması ile şekillendirilen şantiye çadırları, kapı ve havalandırma bölmelerinin de entegre edilmesi ile tamamlanmaktadır.
2 metre boyunda ve 1 metre genişliğindeki kapı bölmeleri, profil menteşeli ve yine branda kumaşından imal edilmektedir.
Zemin kot farkı gözetmeksizin, her zemin tipine rahatlıkla uygulanabilen branda çadırlar, sağlam kaynak profil borular sayesinde, hafif yapılarına rağmen devrilme, çökme yada deforme olma olumsuzluklara karşı da dayanıklıdır.
Betonarme yapılara göre, hem ekonomik hemde portatif olan bu sistemler, farklı şantiye alanlarına demonte edilip kurulabilme avantajlarından dolayı, yeni şantiye alanlarına kurulacak barınak için ekstra bütçe ayırmaya gerek kalmamaktadır.
Şantiye Çadırı Ne İçin Kullanılır?
İnşaat sahasında görevli personellerin yemek yeme, barınma, dinlenme ve yaşamsal faaliyetlerini karşılamak amaçlı kurulan ve kullanılan Şantiye çadırları, aynı zamanda mühendislerin projelerini her hava koşullarında rahatlıkla yürütebilmesi amacıyla da tercih edilmektedir.